Nieuws

BetrouwbaarServiceFlexibel

Zoek sneller naar de juiste koffer!

Dankers biedt de mogelijkheid snel de juiste koffer te zoeken. U kunt op maatvoeringen zoeken, of op productnaam en/of type.

Nieuws

Alle nieuwsbrieven op een rij

Enkele keren per jaar mailen wij onze relaties een nieuwsbrief. De nieuwsbrieven archiveren wij op deze pagina van de website zodat u ze nog eens kan doorlezen.


2-12-2019 - De kunst van het verpakken

Wat is de kunst van het goed verpakken van producten?

Dit is een vraag die Dankers kan beantwoorden omdat wij al jaren ervaring hebben met het verpakken van de meest uiteenlopende producten.

U hebt bijvoorbeeld met veel innovatie een nieuw product ontwikkeld. Dan is het een grote teleurstelling als het product beschadigd aankomt bij uw klant doordat de verpakking niet optimaal is.

Om een verpakking met optimale bescherming te realiseren moet u bij Dankers zijn. U heeft er dan zelf geen omkijken meer naar.

Hoe gaan we te werk?

Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals de mate van bescherming, het aantal producten, de afmeting, etc.

Daarom laten we in een aantal voorbeelden zien hoe we een verpakking ontwikkelen speciaal voor ùw product.

“Kraansleutelkoffer”

Onze klant heeft gereedschap laten ontwikkelen om speciale kranen te openen en af te sluiten. Omdat dit geen standaard gereedschap is, wordt er geen verpakking mee geleverd. Dankers heeft voor dit gereedschap een koffer met maatwerk interieur verzorgd. We starten met het maken van een afspraak in onze showroom. De producten ter verpakking worden meegenomen zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte standaard koffer in de juiste maatvoering. Hierbij worden alle randvoorwaarden zoals gewicht, gebruiksomgeving, weersinvloeden e.d. meegenomen. Ook de materialen welke we in de koffer gaan gebruiken worden besproken. Dit noemen we het interieur van de koffer. Zodra dit is bepaald gaan wij de contour(en) van uw equipment tekenen. Op deze manier kunnen we de definitieve indeling bepalen op een zo efficiënt mogelijke manier. Wanneer deze indeling daarna door de klant akkoord is bevonden, kunnen wij de productie in gang zetten.

Voorbeeld tekening

“GRS Toolbox”

Wij hebben voor GRS products B.V. een “toolbox” ontwikkeld t.b.v. diverse gereedschappen c.q. entree tools. In overleg met de klant wordt gekeken welke koffer/box het meest geschikt is voor het gebruik van de toolset. Hierin wordt volledig rekening gehouden met de vaak specifieke eisen van de klant, die vrijwel altijd uniek zijn. In dit geval waren dat de bescherming van de producten en het gebruiksgemak maar ook een duidelijke uitstraling, waarbij de corporate identity van belang was.

Voor deze klant is gekozen voor een degelijke toolbox met een interieur op maat zodat de vele transporten door de onderhoudsmonteurs veilig kunnen plaatsvinden. Om de gewenste uitstraling te verkrijgen is gekozen voor een bedrukking in zeefdruk van het bedrijfslogo op het deksel en een lasergravering in het dekselschuim.

Dit zijn 2 voorbeelden van verpakkingen die de ontwerpers van Dankers in samenspraak met de klant ontwikkeld hebben.

Hieruit blijkt dat u alle zorgen voor een optimale bescherming aan ons kunt overlaten.

Op basis van het eisenpakket zoals bescherming en onderscheidend vermogen wordt een verpakking in een gefaseerd proces ontwikkeld waarbij zoveel mogelijk wordt uitgegaan van standaard producten. Hierdoor wordt de levertijd vaak verkort en wordt de verpakking kosteneffectief. Bovendien raken uw producten niet beschadigd tijdens transport en wordt meetbare en onmeetbare (aantasting van uw imago) schade voorkomen.

“Nespresso koffer”

Uit voorgaande blijkt dat het bij veel hoogwaardige producten niet altijd simpel is om met de juiste verpakkingsoplossing te komen.

Er zijn producten die bijvoorbeeld heel groot zijn of afwijkende afmetingen hebben en hierdoor niet te verpakken zijn in gestandaardiseerde koffers.

Of er worden vanuit de klant zeer specifieke eisen gesteld aan ruimte, efficiency, uitstraling, gebruiksgemak, veiligheid of een combinatie van deze factoren.

Dit was het geval bij een verpakkings- en transportaanvraag van Nespresso voor hun koffiemachines. Door deze producent van koffiemachines werden er specifieke eisen gesteld waardoor deze machines op tijd, onbeschadigd en gebruiksklaar bij de klanten afgeleverd zouden moeten worden. Hiervoor is door de ontwerpers van Dankers een maatwerkoplossing ontwikkeld die uitstekend aan de eisen voldoet en tevens voorziet in de uitstraling die vanuit de klant gewenst is.

Er is een koffer ontwikkeld die qua maatvoering exact aan de machine aangepast is zodat deze niet kan gaan schuiven tijdens het transport.

M.b.t. de uitstraling is gekozen voor een klassiek grijze kleur koffer met aluminium profielen en zilverkleurige sloten. Dit sluit naadloos aan bij de koffiemachines die door Nespresso ontwikkeld worden.

De eenvoudige bedrukking van het merk “Nespresso” maakt deze koffers helemaal af. Helder en chique.

Waarom kiezen voor Dankers?

  • Bij Dankers wordt technische knowhow altijd gecombineerd met creativiteit.
  • Dankers heeft al jaren kennis van de verpakkingswereld en de wereld van de klanten.
  • Dankers heeft een integraal proces van productontwikkeling tot ingebruikname bij de klant.

DANKERS: developers and performers in customized industrial packaging!!

26-11-2019 - 3e Nieuwsbrief 2019 (nieuwe mederwerker)

14-6-2019 - 2e nieuwsbrief 2019 (Continuïteit DSCP gewaarborgd)

2e Nieuwsbrief

15-4-2019 - Duurzaamheid door Dankers!

Duurzaamheid door Dankers!

Waarom is een kunststof koffer niet slechter voor het klimaat dan een kartonnen doos?

Onze kunststof koffers worden gemaakt van PP polypropyleen.

Dit is herkenbaar aan de volgende SPI resin identificatie code:

                                RESIN CODE

Polypropyleen is een redelijk stijf en taaie kunststof. Het is bestendig tegen hoge temperaturen en tegen chemische oplossingen en zuren. Bovendien is polypropyleen bestand tegen de groei van bacteriën en kan het, na verhitting, elke vorm aannemen.

Het materiaal is dan ook perfect geschikt voor het fabriceren van kunststof koffers.

Polypropyleen is prima recyclebaar

Polypropyleen is een oliehoudend materiaal dat tevens uitstekend te recyclen is.  Na het recyclen blijft er een granulaat over waar in de kunststofindustrie weer nieuwe producten van gemaakt worden, bijvoorbeeld lepeltjes, bloempotjes, e.d.

Onze kunststof koffers komen, na een lang en intensief leven, dus niet in het milieu terecht maar worden gerecycled en weer opnieuw gebruikt! Daardoor is een kunststof koffer van polypropyleen dus vaak duurzaam.

Bron: recycling.nl

Kunststof koffer                                               Kunststof granulaat                                    Kunststof lepeltjes

kunststof koffer           lepeltjes

Wat doet Dankers om zo weinig mogelijk energie te verbruiken?

Sinds 1 januari 2019 zijn we gevestigd in een gloednieuw pand wat op het gebied van energiebesparing een heel grote sprong voorwaarts is. Dit was natuurlijk ook een goede aanleiding om alle ruimtes zo duurzaam mogelijk in te richten.

Zo bestaan de ramen uit maar liefst 3 lagen glas waardoor in de winter de warmte binnen blijft en dus minder energie verbruikt wordt aan het verwarmen van de ruimtes.

Het hele pand is optimaal geïsoleerd en de verdiepingsvloer is voorzien van vloerverwarming waardoor de temperatuur gelijkmatig verdeeld wordt en we er dus warmpjes bijzitten.

Energiezuinig verlichten d.m.v. led-lampen

Ledlampen zijn 85% zuiniger dan gloeilampen en verbruiken 75% minder stroom dan halogeenlampen.

De impact van verlichting op het milieu ontstaat voor het grootst deel (99%) door de elektriciteit die nodig is om lampen te laten branden.

Bron: milieucentraal.nl

Door het efficiënt verlichten van ons gehele bedrijfspand wordt dus niet alleen flink bespaard maar wordt ook het energieverbruik een heel stuk lager.

Van deze voordelen willen we optimaal gebruik maken, dus hebben we ons hele pand van onder tot boven, van de kantoren tot de productiehal, voorzien van energiezuinige led-panelen en – lichtlijnen.

Led panelen op de verdieping                                                          Led lichtlijn in de productiehal

ledpanelen      lichtlijn

Hoe is de afvalverwerking bij Dankers geregeld?

Afvalscheiding is het scheiden en gescheiden afgeven van afvalstoffen die ontstaan tijdens het productieproces.

Het doel hiervan is het afval zo geschikt mogelijk te maken voor materiaal hergebruik, product hergebruik of het gebruik van afvalstoffen als brandstof.

Hierdoor nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en dragen wij bij aan het realiseren van de circulaire economie waarbij afgedankte producten en materialen worden hergebruikt of gerecycled tot grondstof.

Bron: afvalcirculair.nl

Wij produceren o.a. koffers op maat voorzien van een maatwerk interieur. De afvalstoffen die tijdens dit productieproces ontstaan zijn bijvoorbeeld hout, aluminium en schuim.

Het plastic, hout, papier, aluminium, schuim en restafval is makkelijk te sorteren en wordt gescheiden aangeboden voor recycling.

Zijn er nog andere punten waar we op letten?

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk plastic flesjes gebruikt en dus weggegooid worden hebben we voor elk personeelslid een eigen kleur drinkfles aangeschaft. Het kraanwater is hier heerlijk en het milieu wordt niet onnodig belast dus het mes snijdt aan twee kanten.

Iedereen zijn eigen dopper!

dopper flessen

Kortom: we doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten!

22-2-2019 - 1e nieuwsbrief 2019

17-12-2018 - Verhuis bericht

Verhuisbericht

29-08-2018 - 4e nieuwsbrief 2018

19-9-2018 - De koffer in met anti-conceptie

Rutgers|Kenniscentrum op het gebied van seksualiteit heeft als doel het verbeteren van de seksuele gezondheid van mensen in Nederland en buiten Nederland. Dit gaat verder dan het voorkomen van soa’s, ongewenste zwangerschappen en seksuele problemen.  Het gaat ook over gelijkwaardig en gewenst seksueel contact, zonder dwang, geweld of discriminatie.

De link tussen het verbeteren van de seksuele gezondheid van mensen en de koffers van Dankers is misschien niet zo voor de hand liggend maar toch bestaat deze al  jaren.

Rutgers is in contact gekomen met Dankers omdat zij op zoek waren naar een manier om diverse voorbehoedmiddelen op een eenvoudige en doeltreffende manier te presenteren.

Bij de ontwikkeling van de koffer is uitvoerig overleg geweest tussen Dankers en Rutgers om tot een product te komen waarbij alle anticonceptiemiddelen op een overzichtelijke manier in de koffer geplaatst worden en makkelijk uitgenomen kunnen worden. Tevens is een oplossing gevonden om het documentatiemateriaal mee te leveren. Dit is in het deksel geplaatst achter twee elastieken banden zodat dit na gebruik weer eenvoudig teruggeplaatst kan worden maar toch stevig op zijn plaatst wordt gehouden bij het vervoer van de koffer.

De anticonceptiekoffer van Rutgers is echt een begrip aan het worden. Zo’n 15 jaar geleden kwam Rutgers met deze vuurrode koffer vol anticonceptiemiddelen en een penismodel om een condoomdemonstratie mee te doen.

'De koffer in’ stond er toen op gedrukt; tegenwoordig bevat de koffer de tekst ‘Anticonceptie voor jou’. Dat geeft precies het doel van de koffer aan: het geven van voorlichting over de verschillende anticonceptiemethoden die er zijn, om daaruit een methode te kiezen die het beste bij jou past.

Er is namelijk zoveel meer dan de pil en het condoom, en hoewel deze bij goed gebruik heel betrouwbaar zijn gaat er nog wel eens iets mis. Welke vrouw is niet wel eens haar pil vergeten te slikken? Bij wie is nog nooit het condoom gescheurd of afgegleden?

In de koffer zit een handleiding voor het geven van voorlichting. Docenten bijvoorbeeld hebben daarmee goede informatie over alle middelen en de voor- en nadelen en kunnen gebruik maken van werkvormen.

Maar de koffer wordt zeker niet alleen in het onderwijs gebruikt. Ook veel GGD’s, huisartsen en verloskundigen hebben de koffer aangeschaft. Zeker voor mensen die nog nooit van alle opties gehoord hebben, laat staan hebben gezien, is de koffer een ideale hulp in de voorlichting over het voorkomen van ongewenste zwangerschap.  

Uit dit project blijkt dat de koffers van Dankers op oneindig veel manieren ingezet kunnen worden. Een duidelijke bedrukking draagt uit wat het doel van de koffer is en  een op maat ontwikkeld interieur draagt bij aan het gebruiksgemak.

Dankers is erin gespecialiseerd om projecten als deze in overleg met de klant te ontwikkelen en draagt oplossingen aan om een zowel functioneel als optisch indrukwekkend resultaat neer te zetten. Dit tot grote tevredenheid van onze klanten!

9-7-2018 - Dwarslaesiepatiënten gaan weer lopen!

De biomedische technologie is op dit moment nog niet ver genoeg om mensenexoskelet vorig jaar met verlamde benen te genezen waardoor deze voor de rest van hun leven aan een rolstoel gebonden zijn. Project MARCH wil dit veranderen! Project MARCH is een studententeam van de TU Delft dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van een innovatief en veelzijdig exoskelet, een gemotoriseerd robotisch harnas, dat ingezet kan worden om mensen met een dwarslaesie weer op te laten staan en te laten lopen. Dit jaar heeft Project MARCH met dit exoskelet als doel de “Cybathlon” te winnen.

Om deel te nemen aan deze wedstrijd en om het exoskelet te kunnen vervoeren naar verschillende locaties binnen de TU Delft is het belangrijk dat dit op een veilige manier kan gebeuren. Het team van Project MARCH heeft begin 2018 contact opgenomen met Dankers om te bekijken welke mogelijkheden hiervoor zijn en of Dankers het project wil sponsoren met een kist/koffer voor het transporteren van het exoskelet.

Flightcase Project March

De visie van Project MARCH is het geven van volledige mobiliteit aan mensen met een lichamelijk beperking. Het project richt zich op mensen die vanwege ziekte of ongeluk verlamd zijn aan hun onderlichaam, waardoor zij de rest van hun leven gebonden zijn aan een rolstoel en hier de ongemakken van ervaren. Het is voor deze mensen vaak moeilijk of zelfs onmogelijk om de meest simpele dagelijkse bezigheden uit te voeren zoals naar de wc gaan, traplopen of boodschappen doen. Door het gebruik van het exoskelet kan de beperkte weer gaan en staan waar hij wil, waardoor het mogelijk is dagelijkse taken weer uit te voeren. Een ander voordeel is dat hij op ooghoogte kan communiceren met andere mensen, zonder dat er steeds op hem “neergekeken” wordt. Bovendien zal de gezondheid aanzienlijk verbeteren doordat de spieren zullen versterken, de werking van de darmen zal verbeteren, de kans op trombose af zal nemen en de doorligwonden zullen verminderen. Hierdoor wordt de totale conditie beter, waardoor de afhankelijkheid van zorgverleners en verzekeraars zal verminderen.

Project MARCH 2017-2018 heeft als doel de Cybathlon te winnen door met het ontwikkelde exoskelet voor mensen met een dwarslaesie vier onderdelen te volbrengen binnen acht minuten. Dit doel moet gehaald worden zonder ongemak te veroorzaken voor de gebruiker. De Cybathlon is een wedstrijd tussen verschillende studententeams die met zelf ontwikkelde exoskeletten zo snel mogelijk alledaagse handelingen moeten uitvoeren zoals opstaan, slalommen, helling lopen, deur openen en sluiten, over stenen stappen, schuine paden lopen en traplopen. 

Dit jaar wordt er ook een Cybathlon Experience georganiseerd in Düsseldorf in september 2018. De Cybathlon Experience is een iets kleinere wedstrijd dan de Cybathlon. Project MARCH wil ook deelnemen aan deze wedstrijd en deze winnen zodat ze aan heel de wereld kunnen laten zien hoeveel er al mogelijk is met exoskeletten!

Bij Dankers staan we open voor projecten met een maatschappelijk belang, zeker als we hier mensen mee kunnen helpen die door een dwarslaesie aan een rolstoel gebonden zijn. Ontwerpers zijn dan ook meteen, samen met de studenten van Project MARCH, aan de slag gegaan om een flightcase te ontwerpen waar het exoskelet in een zittende positie in opgeborgen kan worden. Voor een optimale bescherming van het skelet is een schuiminterieur ontworpen waar het skelet keurig in past. Op deze manier wordt het skelet zo goed mogelijk beschermd tijdens het transport.

Zo’n kist is natuurlijk behoorlijk groot en zwaar. Om te voorkomen dat de kist te zwaar is om te verplaatsen wordt deze voorzien van zwenkwielen. Het oog wil ook wat en daarom is deze kist aan alle kanten heel herkenbaar bedrukt met schetsen van het exoskelet. Zo is er geen twijfel meer over de inhoud.

De studenten van Project MARCH zochten ook een opbergruimte voor diverse artikelen die bij het skelet horen. Bij Dankers hebben we hiervoor een oplossing gevonden in de vorm van een lade in de kist zodat alles bij elkaar op één plek verpakt en vervoerd kan worden.

Het team van Dankers Special Case Products B.V. wenst het studententeam van Project MARCH heel veel succes met de Cybathlon en de Cybathlon Experience en hopen dat ze veel profijt hebben van de gesponsorde flightcase!

Interior Project Marchvoorbeeld exoskelet vorig jaar

Het gaat er natuurlijk om dat we de mensen met een dwarslaesie kunnen helpen. Het belangrijkste is dat zij door dit robotische harnas weer beter in staat zijn dagelijkse taken uit te voeren zodat het hun gezondheid en levensvreugde verbetert. Dat is waar we het voor doen!

6-6-2018 - 3e nieuwsbrief 2018

3e nieuwsbrief Dankers 2018

9-4-2018 - 2e nieuwsbrief 2018

2e nieuwsbrief Dankers 2018

29-1-2018 - Nieuwsbrief vernieuwde website

1e Nieuwsbrief dankers 2018

28-06-2016 - Nieuw in het assortiment: PELI AIR!

100% Peli tot 40% lichter!

De Peli Air koffers zijn ontworpen om dezelfde duurzaamheid te bieden als de 'classic' Peli Koffers, maar met vermindering van het gewicht van de koffers tot wel 40%, en welke met nieuwe, extra maten het huidige Peli- en Peli Storm-assortiment uitbreiden. 

Peli AIR   Het engineeringsteam van Peli stond voor de uitdaging om de componenten van de koffer lichter te maken, zonder afbreuk te doen aan de befaamde duurzaamheid van Peli. Dankzij de samenwerking met een team van materiaalwetenschappers, is het Peli gelukt de lichtste beschermingskoffers te ontwikkelen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn.
28-06-2016 - Nieuw bij Dankers - Lasersnijden

Dankers Special Case Products B.V. heeft naast het watersnijden en frezen ook het lasersnijden aan de productie faciliteiten toegevoegd! Hiermee zijn de mogelijkheden nog groter en kunnen we op het gebied van personalisatie van interieurs en koffers mooie extra's bieden! 

Laseren interieur snijden