De koffer in met anti-conceptie

Rutgers|Kenniscentrum op het gebied van seksualiteit heeft als doel het verbeteren van de seksuele gezondheid van mensen in Nederland en buiten Nederland. Dit gaat verder dan het voorkomen van soa’s, ongewenste zwangerschappen en seksuele problemen.  Het gaat ook over gelijkwaardig en gewenst seksueel contact, zonder dwang, geweld of discriminatie.

De link tussen het verbeteren van de seksuele gezondheid van mensen en de koffers van Dankers is misschien niet zo voor de hand liggend maar toch bestaat deze al  jaren.

Rutgers is in contact gekomen met Dankers omdat zij op zoek waren naar een manier om diverse voorbehoedmiddelen op een eenvoudige en doeltreffende manier te presenteren.

Bij de ontwikkeling van de koffer is uitvoerig overleg geweest tussen Dankers en Rutgers om tot een product te komen waarbij alle anticonceptiemiddelen op een overzichtelijke manier in de koffer geplaatst worden en makkelijk uitgenomen kunnen worden. Tevens is een oplossing gevonden om het documentatiemateriaal mee te leveren. Dit is in het deksel geplaatst achter twee elastieken banden zodat dit na gebruik weer eenvoudig teruggeplaatst kan worden maar toch stevig op zijn plaatst wordt gehouden bij het vervoer van de koffer.

De anticonceptiekoffer van Rutgers is echt een begrip aan het worden. Zo’n 15 jaar geleden kwam Rutgers met deze vuurrode koffer vol anticonceptiemiddelen en een penismodel om een condoomdemonstratie mee te doen.

‘De koffer in’ stond er toen op gedrukt; tegenwoordig bevat de koffer de tekst ‘Anticonceptie voor jou’. Dat geeft precies het doel van de koffer aan: het geven van voorlichting over de verschillende anticonceptiemethoden die er zijn, om daaruit een methode te kiezen die het beste bij jou past.

Er is namelijk zoveel meer dan de pil en het condoom, en hoewel deze bij goed gebruik heel betrouwbaar zijn gaat er nog wel eens iets mis. Welke vrouw is niet wel eens haar pil vergeten te slikken? Bij wie is nog nooit het condoom gescheurd of afgegleden?

In de koffer zit een handleiding voor het geven van voorlichting. Docenten bijvoorbeeld hebben daarmee goede informatie over alle middelen en de voor- en nadelen en kunnen gebruik maken van werkvormen.

Maar de koffer wordt zeker niet alleen in het onderwijs gebruikt. Ook veel GGD’s, huisartsen en verloskundigen hebben de koffer aangeschaft. Zeker voor mensen die nog nooit van alle opties gehoord hebben, laat staan hebben gezien, is de koffer een ideale hulp in de voorlichting over het voorkomen van ongewenste zwangerschap.

Uit dit project blijkt dat de koffers van Dankers op oneindig veel manieren ingezet kunnen worden. Een duidelijke bedrukking draagt uit wat het doel van de koffer is en  een op maat ontwikkeld interieur draagt bij aan het gebruiksgemak.

Dankers is erin gespecialiseerd om projecten als deze in overleg met de klant te ontwikkelen en draagt oplossingen aan om een zowel functioneel als optisch indrukwekkend resultaat neer te zetten. Dit tot grote tevredenheid van onze klanten!

Comments are closed.

This site is registered on wpml.org as a development site.