Duurzaamheid door Dankers!

Duurzaamheid door Dankers!

Waarom is een kunststof koffer niet slechter voor het klimaat dan een kartonnen doos?

Onze kunststof koffers worden gemaakt van PP polypropyleen.

Dit is herkenbaar aan de volgende SPI resin identificatie code:

Polypropyleen is een redelijk stijf en taaie kunststof. Het is bestendig tegen hoge temperaturen en tegen chemische oplossingen en zuren. Bovendien is polypropyleen bestand tegen de groei van bacteriën en kan het, na verhitting, elke vorm aannemen.

Het materiaal is dan ook perfect geschikt voor het fabriceren van kunststof koffers.

Polypropyleen is prima recyclebaar

Polypropyleen is een oliehoudend materiaal dat tevens uitstekend te recyclen is.  Na het recyclen blijft er een granulaat over waar in de kunststofindustrie weer nieuwe producten van gemaakt worden, bijvoorbeeld lepeltjes, bloempotjes, e.d.

Onze kunststof koffers komen, na een lang en intensief leven, dus niet in het milieu terecht maar worden gerecycled en weer opnieuw gebruikt! Daardoor is een kunststof koffer van polypropyleen dus vaak duurzaam.

Wat doet Dankers om zo weinig mogelijk energie te verbruiken?

Sinds 1 januari 2019 zijn we gevestigd in een gloednieuw pand wat op het gebied van energiebesparing een heel grote sprong voorwaarts is. Dit was natuurlijk ook een goede aanleiding om alle ruimtes zo duurzaam mogelijk in te richten.

Zo bestaan de ramen uit maar liefst 3 lagen glas waardoor in de winter de warmte binnen blijft en dus minder energie verbruikt wordt aan het verwarmen van de ruimtes.

Het hele pand is optimaal geïsoleerd en de verdiepingsvloer is voorzien van vloerverwarming waardoor de temperatuur gelijkmatig verdeeld wordt en we er dus warmpjes bijzitten.

Energiezuinig verlichten d.m.v. led-lampen

Ledlampen zijn 85% zuiniger dan gloeilampen en verbruiken 75% minder stroom dan halogeenlampen.

De impact van verlichting op het milieu ontstaat voor het grootst deel (99%) door de elektriciteit die nodig is om lampen te laten branden.

Bron: milieucentraal.nl

Door het efficiënt verlichten van ons gehele bedrijfspand wordt dus niet alleen flink bespaard maar wordt ook het energieverbruik een heel stuk lager.

Van deze voordelen willen we optimaal gebruik maken, dus hebben we ons hele pand van onder tot boven, van de kantoren tot de productiehal, voorzien van energiezuinige led-panelen en – lichtlijnen.

Hoe is de afvalverwerking bij Dankers geregeld?

Afvalscheiding is het scheiden en gescheiden afgeven van afvalstoffen die ontstaan tijdens het productieproces.

Het doel hiervan is het afval zo geschikt mogelijk te maken voor materiaal hergebruik, product hergebruik of het gebruik van afvalstoffen als brandstof.

Hierdoor nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en dragen wij bij aan het realiseren van de circulaire economie waarbij afgedankte producten en materialen worden hergebruikt of gerecycled tot grondstof.

Bron: afvalcirculair.nl

Wij produceren o.a. koffers op maat voorzien van een maatwerk interieur. De afvalstoffen die tijdens dit productieproces ontstaan zijn bijvoorbeeld hout, aluminium en schuim.

Het plastic, hout, papier, aluminium, schuim en restafval is makkelijk te sorteren en wordt gescheiden aangeboden voor recycling.

Zijn er nog andere punten waar we op letten?

Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk plastic flesjes gebruikt en dus weggegooid worden hebben we voor elk personeelslid een eigen kleur drinkfles aangeschaft. Het kraanwater is hier heerlijk en het milieu wordt niet onnodig belast dus het mes snijdt aan twee kanten.

Iedereen zijn eigen dopper!

Kortom: we doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten!

Comments are closed.

This site is registered on wpml.org as a development site.