De kunst van het verpakken

Wat is de kunst van het goed verpakken van producten?

Dit is een vraag die Dankers kan beantwoorden omdat wij al jaren ervaring hebben met het verpakken van de meest uiteenlopende producten.

U hebt bijvoorbeeld met veel innovatie een nieuw product ontwikkeld. Dan is het een grote teleurstelling als het product beschadigd aankomt bij uw klant doordat de verpakking niet optimaal is.

Om een verpakking met optimale bescherming te realiseren moet u bij Dankers zijn. U heeft er dan zelf geen omkijken meer naar.

Hoe gaan we te werk?

Dit is afhankelijk van diverse factoren zoals de mate van bescherming, het aantal producten, de afmeting, etc.

Daarom laten we in een aantal voorbeelden zien hoe we een verpakking ontwikkelen speciaal voor ùw product.

“Kraansleutelkoffer”

Onze klant heeft gereedschap laten ontwikkelen om speciale kranen te openen en af te sluiten. Omdat dit geen standaard gereedschap is, wordt er geen verpakking mee geleverd. Dankers heeft voor dit gereedschap een koffer met maatwerk interieur verzorgd. We starten met het maken van een afspraak in onze showroom. De producten ter verpakking worden meegenomen zodat we samen kunnen kijken naar een geschikte standaard koffer in de juiste maatvoering. Hierbij worden alle randvoorwaarden zoals gewicht, gebruiksomgeving, weersinvloeden e.d. meegenomen. Ook de materialen welke we in de koffer gaan gebruiken worden besproken. Dit noemen we het interieur van de koffer. Zodra dit is bepaald gaan wij de contour(en) van uw equipment tekenen. Op deze manier kunnen we de definitieve indeling bepalen op een zo efficiënt mogelijke manier. Wanneer deze indeling daarna door de klant akkoord is bevonden, kunnen wij de productie in gang zetten.

“GRS Toolbox”

Wij hebben voor GRS products B.V. een “toolbox” ontwikkeld t.b.v. diverse gereedschappen c.q. entree tools. In overleg met de klant wordt gekeken welke koffer/box het meest geschikt is voor het gebruik van de toolset. Hierin wordt volledig rekening gehouden met de vaak specifieke eisen van de klant, die vrijwel altijd uniek zijn. In dit geval waren dat de bescherming van de producten en het gebruiksgemak maar ook een duidelijke uitstraling, waarbij de corporate identity van belang was.

Voor deze klant is gekozen voor een degelijke toolbox met een interieur op maat zodat de vele transporten door de onderhoudsmonteurs veilig kunnen plaatsvinden. Om de gewenste uitstraling te verkrijgen is gekozen voor een bedrukking in zeefdruk van het bedrijfslogo op het deksel en een lasergravering in het dekselschuim.

Hieruit blijkt dat u alle zorgen voor een optimale bescherming aan ons kunt overlaten.

Op basis van het eisenpakket zoals bescherming en onderscheidend vermogen wordt een verpakking in een gefaseerd proces ontwikkeld waarbij zoveel mogelijk wordt uitgegaan van standaard producten. Hierdoor wordt de levertijd vaak verkort en wordt de verpakking kosteneffectief. Bovendien raken uw producten niet beschadigd tijdens transport en wordt meetbare en onmeetbare (aantasting van uw imago) schade voorkomen.

“Nespresso koffer”

Uit voorgaande blijkt dat het bij veel hoogwaardige producten niet altijd simpel is om met de juiste verpakkingsoplossing te komen.

Er zijn producten die bijvoorbeeld heel groot zijn of afwijkende afmetingen hebben en hierdoor niet te verpakken zijn in gestandaardiseerde koffers.

Of er worden vanuit de klant zeer specifieke eisen gesteld aan ruimte, efficiency, uitstraling, gebruiksgemak, veiligheid of een combinatie van deze factoren.

Dit was het geval bij een verpakkings- en transportaanvraag van Nespresso voor hun koffiemachines. Door deze producent van koffiemachines werden er specifieke eisen gesteld waardoor deze machines op tijd, onbeschadigd en gebruiksklaar bij de klanten afgeleverd zouden moeten worden. Hiervoor is door de ontwerpers van Dankers een maatwerkoplossing ontwikkeld die uitstekend aan de eisen voldoet en tevens voorziet in de uitstraling die vanuit de klant gewenst is.

M.b.t. de uitstraling is gekozen voor een klassiek grijze kleur koffer met aluminium profielen en zilverkleurige sloten. Dit sluit naadloos aan bij de koffiemachines die door Nespresso ontwikkeld worden.

De eenvoudige bedrukking van het merk “Nespresso” maakt deze koffers helemaal af. Helder en chique.

Waarom kiezen voor Dankers?

  • Bij Dankers wordt technische knowhow altijd gecombineerd met creativiteit.
  • Dankers heeft al jaren kennis van de verpakkingswereld en de wereld van de klanten.
  • Dankers heeft een integraal proces van productontwikkeling tot ingebruikname bij de klant.

DANKERS: developers and performers in customized industrial packaging!!

Comments are closed.

This site is registered on wpml.org as a development site.